Legarea benzilor elastice ale prastiei – Metoda Garoului

Thumbnail
Oricine doreste sa construiasca o prastie rapid trebuie sa stapaneasca aceasta metoda simpla de atasare a benzilor prastiei.

Legarea benzilor elastice este partea finala si punctul culminant al asamblarii unei prastii.

Dupa ce am muncit sa prelucram cadrul prastiei, sa facem rost de elastic pentru benzi  si piele pentru buzunarul proiectilelor, acum urmeaza sa impreunam toate aceste elemente pentru a obtine prastia visurilor noastre.

Trebuie sa avem in vedere tot timpul ca legaturile trebuie sa fie usoare, rezistente  si puternice dar fara sa agreseze benzile.

Ca sa redau intr-un mod mai clar importanta acestei parti, imaginati-va aceste legaturi precum tendoanele corpului nostru, care unesc o parte activa ( muschiul care genereaza forta, respectiv benzile elastice in cazul prastiei) cu o structura rigida (oasele, respectiv cadrul si limba prastiei), pentru a face posibila functionarea ansamblului ( generarea miscarii care lanseaza proiectilul).

Daca invatati principiul de baza, care este foarte simplu, veti putea efectua rapid si usor reparatii sau upgrade-uri ale prastiei.

Sa purcedem* la treaba:

Folosim o banda elastica ingusta pentru a lega tubul sau banda de lansare, iar la final blocam legatura cu ajutoului  unui snur.

1. facem opt infasurari cu banda tensionata ( se pot face si mai multe desigur )
2. facem un ochi cu snurul si il infasuram de doua ori cu banda
3. trecem capatul benzii prin ochiul snurului, apoi tragem snurul ca sa blocam banda

CLICK AICI PENTRU TUTORIALUL VIDEO

Pe toata perioada executarii operatiei, degetelele trebuie sa preseze permanent banda elastica pentru a o tine sub control, e o deprindere foarte usoara pe care trebuie sa vi-o dezvoltati  prin exercitiu.

Exista variatii pe aceeasi tema, principiul este acelasi. Am ales varianta cea mai simpla si sigura pentru a va oferi un punct de plecare.

Nu am patit niciodata sa cedeze vreo legatura corect executata in acest fel.

Un alt avantaj este ca nu se exercita intepaturi, taieturi sau presiuni exagerate asupra benzilor de tragere, ceea ce le creste durata de viata.

* a purcede( verb popular) = A pleca din locul in care se afla; a se pune in miscare, parasind locul initial, a porni, a intreprinde, a incepe o actiune, a proceda, a actiona intr-un fel  🙂

Coș de cumpărături

0

Niciun produs în coș.

Apăsați Enter pentru a căuta sau tasta Esc pentru a închide
×